Multimedia
Een Raspberry Pi is een klein processor bord, waarmee heel veel gedaan kan worden. In feite is het een kleine computer, die ook als mediaspeler gebruikt kan worden.
Het is wel noodzakelijk om zelf software te installeren, en eventueel enkele codecs te kopen (voor media doeleinden). De Raspberry Pi draait op Linux software, het is handig als je wat kennis van Linux hebt.

Zelf heb ik 3 raspberry pi's: een model B gebruikt als mediaspeler, een model B+ gebruikt als o.a. mini-webserver en print server, en een model 3B.

Het is erg makkelijk om met een Raspberry te experimenteren als je 1 of meerdere extra SD kaarten hebt. Zodra je de SD kaart hebt uitgewisseld (wel even de raspberry pi netjes uitschakelen om schade aan de SD kaart te voorkomen), dan kun je verder met bijv. een totaal andere configuratie.

De GPIO connector kan gebruikt worden om sensors aan te sluiten (sensors voor licht, geluid, IR, schakelaars etc.) of om iets aan te sturen (licht, geluid, relais, etc.).

Raspberry Pi als mediaspeler

Raspberry Pi als mediaspeler gebruiken.

Reacties  

# RasB33R 07-12-2014 21:53
Ook ik ben met het RasPi virus in aanraking gekomen,
ben begonnen met de "noobs" version
(New Out Of Box Software ) ,maar inmiddels
heb ik KODI draaien ( xbmc 14 helix) van image installed
voordeel hiervan is dat sportsdevil weer lekker werkt,
ook virtuele toetsenbord is een pluspuntje (gewoon qwerty , i.p.v. abcde
ben helemaal raspberry PI freak ,maar zit toch te
tweifelen of ik nie overstap naar een bannana PI
die heb net wat meer processor power en ram
kost ook wel 2x duurder dan de RasPI dat dan weer wel

http://nl.tinypic.com/r/15f56k5/8
^ Kodi op de PI

http://nl.tinypic.com/player.php?v=148q8me&s=8#.VITK23l0wdW

^ sportsdevil werkend op kodi en Raspi

als iemand een dvd file .vob kan afspelen zonder de mpeg2 license te kopen , door bijv een mediaplayer met codecs (zoiets als vlc of klite codecpack ,mpc)kan afspelen hoor ik dat graag ,want dat blijft een uitdaging ?

vriendelijke groeten van een PI freak
Antwoorden
# Huub Mons 07-12-2014 22:25
Om de Raspberry Pi als mediaspeler te gebruiken, hoef je maar 2 codecs te kopen. En die kosten ongeveer 3 euro. Ik vond het niet eens de moeite om daarvoor een alternatieve methode te gaan zoeken...
Antwoorden
# RasB33R 07-12-2014 23:38
OOOooooh het gaat mij niet om die paar euro ,...lol
meer om de kick van de hack
Antwoorden
# Marc 30-03-2015 19:46
Grappig om te zien Huub, heb zelf al jaren een uiterst tevreden HDX1000 bezitter met PCH mod. Bekend met XBMC op zoek gegaan naar de ideale speler. Deze gevonden in de RPi2 met Openelec 5.0.6. Draaide eerst de 5.0.3 maar zeer veel vastlopers. Heeft de 5.0.6 totaal geen last van, erg stabiel en ben er zeer blij mee! :roll:
Antwoorden
# jan 03-01-2016 20:13
Hallo ik heb even een vraag, ik heb hier in duisland maar een 600 mb internet verbinding en kan via mijn rbpi redelijk goed filmen kijken, als ik nu een rbpi 2 koop heeft dat voordelen voor mij , bv dat filmen beter en sneller binnen komen, graag hoor ik een reactie
Antwoorden
# Huub Mons 03-01-2016 20:30
Een 600 milli bit verbinding dat is wel heel erg weinig :lol: Je bedoelt vermoedelijk een 600 Mb/s verbinding?
Ik gebruik zelf nog steeds een RPI B als mediaspeler, voor mij snel genoeg (downloaden doe ik met een NAS). De RPI 2 is sneller...
En er zijn nog snellere computertjes, bijvoorbeeld een Banana Pi.
Antwoorden

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen