Offshore windmolens

Vorige maand had ik de cursus gedaan om over te stappen van een boot naar een offshore windmolen. We wisten al dat dat voorlopig voor maar 1 klus was, en diverse personen van onze afdeling wilden daar graag naar toe.
Vrij onverwachts bleek dat deze week iemand de klus moest uitvoeren, 2 collega’s zijn met vakantie, 1 heeft waakdienst, anderen stonden al ingepland voor andere klussen, bleef ik zo’n beetje over 😀

Vandaag ben ik met de boot (zoiets als op de foto) naar het OHVC platform geweest, dit is het platform dat dient als transformator station voor de windmolens. Hoewel het vrij rustig weer was, stampte de boot best nog wel… Na een uurtje varen kwamen we bij het platform aan en konden we over stappen.

Zoals je ziet is het een monopaal, het platform schommelt dan ook wat heen en weer.
Best wel weer lekker om aan het eind van de dag weer op de wal te staan 🙂

Zelf gemaakte foto’s:

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Werk. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord