Bestaat koude kernfusie?

Zo af en toe kijk ik eens rond op wat “wazige” websites 🙂 Dat zijn dan bijvoorbeeld websites over bijvoorbeeld UFO’s, zie mijn blog: Groeten (uit de Rimboe) van de Aarde of over het klimaat, zie mijn blog: De oceanen koelen af?

Sinds enkele maanden volg ik een website over koude kernfusie, zie: Free Energy Truth. Volgens Wikipedia is koude kernfusie een “kernfusie die zou optreden bij een relatief lage temperatuur”. Op de Wikipedia website is te zien dat ze wat sceptisch over koude kernfusie zijn. In de eerste paragraaf op Wikipedia is te lezen: Tegenwoordig word de naam “koude kernfusie” voornamelijk gebruikt voor een aantal methoden waarvan sommige wetenschappelijk omstreden zijn.

Ik heb werkelijk geen idee wat allemaal waar of niet waar is. Maar de “E-Cat” die beschreven wordt op Free Energy Truth is getest, werkt en is zelfs te koop (voor zover is na te gaan is de eerste unit nu verkocht): http://www.leonardo-ecat.com [UPDATE: dit schijnt geen officiële E-cat webste meer te zijn. De volgende vermoedelijk wel: http://ecat.com]

Momenteel zijn grote units van 1 MW te koop, maar over zo’n 2 jaar moeten consumenten units te koop zijn. Als dit door zou breken, dan ziet de energie wereld er opeens heel anders uit!

Momenteel loopt er een ontwerp wedstrijd voor het uiterlijk van de consumenten E-Cat. Ik begrijp dat een E-Cat een half jaar energie kan leveren met wat nikkel poeder en waterstof. Eeeeh, waar kan ik bestellen?

[UPDATE juli 2012] Er lijkt niet veel meer te gebeuren op de E-cat websites, en ondertussen vond ik een artikel waaruit blijkt dat de E-cat niet veel hitte genereert: http://newenergytimes.com/v2/news/2012/Rossis-Steam-Trick-Lewan-Knew.shtml Jammer, het lijkt erop dat dit nep is…

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

3 Responses to Bestaat koude kernfusie?

 1. christiaan schreef:

  leuk ik wil er ook wel 1 en ik ga ook humogen gebruiken op mijn site
  groeten aan annika

 2. wwtlfe schreef:

  Zoals het nu lijkt komt er een unit op de markt in augustus 2012. Geschikt voor particulieren. Alleen deze produceert alleen nog maar warmte en geen electriciteit. Dit laatste moet nog verder ontwikkeld worden.
  Links: http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1885:energie-van-de-toekomst-koude-fusie-en-vrije-energie&catid=21:innovatie&Itemid=34

  http://www.coldfusionnow.org

  http://www.cmn.tv/previews/james-martinez-2-preview/

  • Huub schreef:

   Het artikel op Niburu had ik nog niet gezien 🙂
   Interessant gedeelte in dat artikel:

   Dr. Andrea Rossi maakt zijn E-Cat-systeem momenteel gereed voor de commerciële markt en zal naar verwachting in augustus dit jaar de eerste eenheden op de markt brengen. Voor een gemiddeld huishouden is een E-Cat zeer betaalbaar (tussen de 750 en 1.125 euro). Het is een werkende bron van duurzame energie terwijl de energierekening met gemiddeld zo’n 82,5 procent zal dalen.

   Toch blijf ik nog kritisch: ik zie wel testen op internet, maar geen hele langdurige test (meerdere weken of maanden werkend).
   Stel dat het wel waar is, dan zal de financiële wereld kunnen veranderen. We zijn dan veel minder afhankelijk van olie en gas. Misschien kan het dan een deel van de financiële crises oplossen?

Reacties zijn gesloten.