EC 155 helicopter

Maandagavond kreeg ik te horen dat een telecom apparaat defect was op het platform K5-p. Ik heb ’s avonds een nieuw apparaat opgehaald van kantoor, en alle verdere spullen verzameld. Rond 00:15 naar bed, en om 05:00 al weer op om richting Den Helder te gaan :~

Dinsdagochtend om 06:00 kon ik inchecken in Den Helder. Met mijn nog slaperige kop keek ik naar de heli-film die we dan elke keer te zien krijgen, en tot mijn verbazing kende ik deze film niet. Ik had even niet goed opgelet en zag nu dat er andere deuren, en procedures waren voor deze helicopter!
Eenmaal in de helicopter vertelde de piloot dat dit de 1e comerciele vlucht was voor deze gloednieuwe EC 155 helicopter. En dat hij en zijn collega goed getraind waren…
Hmmm, ze hadden nog wel moeite met het vinden van diverse knoppen šŸ™‚
Wel geinig: in de oude Sikorsky 61 en 76 helicopters zitten allemaal "ouderwetse" meters, in de nieuwe zitten beeldschermen. Op de beeldschermen worden dan de meters weergegeven.

Bij aankomst op het platform werd er druk gefilmd en gefotografeerd.

Daarna ben ik de hele dag bezig geweest om de communicatie weer te herstellen wat ’s avonds pas goed lukte. Woensdag kon ik weer naar huis.

[UPDATE 02-11-2006]
Gisteren moest ik offshore naar de P15-f (we vlogen dwars over het nieuwe offshore windmolenpark, leuk om te zien!), heb ik nog snel even de EC-155 gefotografeerd:

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Werk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie