Engels spookhuis

In 1994 waren Linda en ik op vakantie in zuid-engeland. We hebben ook in Torquay op de camping gestaan. We hadden eigenlijk weinig voorbereid, en ook niets gereserveerd, als we ergens op een camping stonden keken we in folders wat er te doen was. Daar vonden we een folder over een ghost-mansion. Het was niet geheel duidelijk wat het nu precies voorstelde, maar we zijn gek op pretparken en vinden spookhuizen ook geinig om door heen te gaan, we dachten dat het zoiets zo zijn.

Dus wij er naar toe. Het bleek dat je moest wachten tot een soort rondleiding zou beginnen, en eigenlijk hadden we nog steeds geen idee wat het voorstelde. Het werd nog gekker toen de rondleiding begon, want de eerste kamer van het landhuis bleek een soort nep spook kamer te zijn met spinrag aan de lampen en zo.

Eigenlijk begreep ik nog steeds de bedoeling niet, totdat de rondleiding echt begon. Het bleek een ECHT spookhuis te zijn, waar al heel veel spook/ geestverschijningen zijn geweest… Het was nog spannender dan ik had verwacht! We werden gewoon bij daglicht rondgeleid, maar door de verhalen die verteld werden kreeg je al een onbehaaglijk gevoel.

Bij een eerdere rondleiding had een man gevraagd wie het meisje was die steeds voor het raam stond. De gids vertelde hem dat er niemand in huis was…
Ook gebeurt het daar regelmatig dat mensen het opeens heel erg koud krijgen, en enkele keren zien ze in huis ook personen lopen terwijl er verder niemand in huis is…
Ik vond het erg interessant en spannend! Vlak nadat we met de auto het landhuis hadden verlaten vloog de achterklep van onze auto (Austin Metro) open… Ik keek het slot eens goed na, opende en sloot de klep enkele malen. Er was niets aan te zien, de klep sloot verder uitstekend. De klep wordt gesloten met een haak, het leek me vrijwel onmogelijk dat de klep zomaar open kon gaan, vreemd…
Vervolgens gebeurde het nog eens een keer dat de achterklep spontaan open ging tijdens het rijden, weer nagekeken en niets te zien…
Nadat we met de boot weer naar Nederland gingen is het nooit meer voorgekomen!

Facebook Comments
Dit bericht is geplaatst in Vakantie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie